Fondacija “Izvor” je neprofita nevladina organizacija osnovana u junu 2010. godine, sa svrhom pružanja edukacijskih i kulturalnih mogućnosti za građane Sarajeva i njihovih porodica. Mi u Izvoru cijenimo sve što je Sarajevo davalo i daje umjetnosti i edukaciji, s toga želimo biti dio izgradnje te tradicije. 


Naš program se sastoji od sljedećeg: 

- Časovi Engleskog jezika (konverzacijske grupe 1na1); 

-Kids corner - interaktivni, kreativni kurs Engleskog jezika za djecu od 5 do 11 godina; 

- Story time- zabavni i interaktivni kurs čitanja knjiga na Engleskom i Bosanskom jeziku za uzrast djece od 3 do 5 godina i njihove roditelje. 

- Časovi kuhanja– kurs koji Vam pomaže da naučite kuhati ukusnu hranu iz različitih država širom Svijeta

- Časovi- pravljenja čestitki– kurs koji Vam pomaže da sami naučite praviti ukrasne čestitke;

- Koncerti; - Izložbe; 

- Film seminar– četverodnevni program za sarajevske gimnazijalce pomoću kojeg će dosta toga naučiti od profesionalaca koji imaju više od 30 godina radnog iskustva vezanog za filmove

- Specijalni događaji – Dan zahvalnosti i Zimski Fest, naša mogućnost da podijelimo najbolje dijelove američke kulture sa sarajevskim društvom. 


Većina tima koja radi u Izvoru su Amerikanci sa sjedištem u Sarajevu, ili drugim gradovima Bosne i Hercegovine, već nekoliko godina i govore tečno Bosanski jezik. Tokom godine dolaze i ekipe iz SAD-a,  kako bi asistirale u našem programu. To specijalno pomaže sa kursevima Engleskog jezika, jer studentima daje mogućnost da pričaju sa drugim ljudima kojima je prvi jezik Engleski. 


S obzirom da smo neprofitna organizacija cijena kurseva je minimalna, kako bismo pokrili osnovne troškove. Dajemo i stipendije onima koji nisu u mogućnosti da plate cijenu kursa.  Želimo da naši klijenti imaju mogućnost da obogate svoje živote kroz umjetnost i edukaciju u toplom i ugodnom okruženju. Naša nada je da se svaki naš klijent, kad bude izlazio, osjeća bolje nego sto se osjećao prije ulaska u Izvor Centar. Nadamo se Vašoj skoroj posjeti Izvor Centru!

Follow us on Facebook!